3D Solid Modeling

MODUL

logo nanocad 3dnanoCAD-ov 3D Solid Modeling modul proširuje nanoCAD platformu direktnim i parametarskim modeliranjem. Dizajniran je da omogući konstruisanje 3D sklopova sa 3D ograničenjima i XREF-ovima, i da je u njemu moguće projektovanje proizvoda od limova.

Možete rentirati licencu na 1 ili 3 godine.

Ukoliko se odlučite za rentiranje na 3 godine, nakon isteka treće godine vam ostaje trajna licenca nanoCAD-a!

Dostupne su komercijalne, školske i probne licence.

Sistemski zahtevi

Šta dobijate?

Profesionalnu CAD platforma zasnovanu na standardnom DWG formatu

NanoCAD platforma je vrhunski alat za kreiranje, uređivanje, kontrolu, deljenje i upravljanje CAD modelima. On se trenutno prebacuje između trake i klasičnih stilova CAD interfejsa tako da možete odmah da počnete da radite sa njim. nanoCAD podržava sve aktivne verzije DWG-a, najpopularnijeg formata na svetu za čuvanje CAD crteža - sve od trenutno aktuelnog DWG-a 2018, pa do DWG R11.
Registrovani korisnici nanoCAD-a uvek dobijaju besplatnu tehničku podršku.

Napredan 3D set alata

Modul 3D Solid Modeling nudi korisnicima rigoroznost parametarskog modeliranja i slobodu direktnog modeliranja, upakovanih zajedno u jedno okruženje. Parametarsko modelovanje gradi 3D geometriju deo po deo, sa parametrima zasnovanim na formuli koji određuju i menjaju veličine i rastojanja između delova. Direktno modeliranje nudi pristup što-vidite-je-ono-što-dobijete u kojem dizajneri uređuju 3D modele guranjem i povlačenjem lica i ivica.

 • 3D ograničenja
 • 3D parametarsko i direktno modeliranje
 • Drvo istorije
 • Montažni alati
 • Ravanski crteži generisani iz 3D modela
 • Čita najčešće CAD formate
 • Dinamic UCS
 • Napredne funkcije kotriranja
 • Tehničku podrška
 • Prilagodljiv korisnički interfejs
 • Otvorite API
 • Godišnja ažuriranja

Novine u 3D Solid Modeling modulu

 • 3D istoriju
 • Klikni i povuci
 • Ekstruzija
 • Poravnanje lica
 • Razvlačenje presekom
 • Menadžer parametara

Mogućnosi 3D Solid Modeling modula

Image

3D ograničenja

NanoCAD-ova 3D ograničenja nameću zavisnosti od geometrije, uglavnom za sklapanje delova u jedan model. Koristeći ove alate, inženjeri kreiraju složene 3D sklopove povezujući 3D objekte. Na raspolaganju je pet 3D ograničenja: Mate, Insert, Angle, Tangent, Symmetry. Ograničenja za svaki deo su prikazana 3D stablom istorije.

Parametarsko 3D modeliranje solida

Parametarsko 3D modeliranje solida

NanoCAD-ov režim parametarskog modeliranja omogućava inženjerima da izgrade 3D geometriju, deo po deo. Ovaj pristup dizajnu je uobičajen u većini MCAD aplikacija, uključujući SolidWorks i Inventor. Kako se 2D skice pretvaraju u 3D modele, inženjeri svoje ideje ostvaruju kroz definisanje ograničenja i geometrijskih odnosa. Kako svaki korak mora da prati niz prethodnih koraka, parametarski pristup ima tendenciju da zahteva pažljivo prethodno planiranje. Istorija konstrukcije modela je zabeležena stablom istorije, koje je, u nanoCAD-u, panel Inspector sa sopstvenim skupom alata.

Direktno modeliranje

Direktno modeliranje

Direktno modeliranje nanoCAD-a nudi pristup što-vidite-to-i-dobijate, u kojem dizajneri uređuju 3D modele pomeranjem lica i ivica. Primarna prednost direktnog modeliranja je lakoća sa kojom se dizajn menja, što omogućava brzu iteraciju i izradu prototipa.

Koisnički interfejs za 3D modeliranje

Koisnički interfejs za 3D modeliranje

nanoCAD prikazuje komande u grupama za svaki tip modeliranja koji nudi: parametarsko, direktno, sheet metal i meshing. Na primer, dok je u režimu parametarskog modeliranja prikazane su komande za kreiranje 3D geometrije na osnovu parametarskih skica; prelaskom na mesh modeliranje postaju dostupne komande za kreiranje 3D površina. Komande koje se primenjuju na sve oblike modeliranja uvek su prikazane na traci, kao što su ivice i zaobljenja, Bulove operacije i konstrukcijska geometrija.

Asocijativnost 3D modela i crteža

Asocijativnost 3D modela i crteža

Asocijativni odnos modela i njihovih projekcija omogućava korisnicima da se koncentrišu na projektovanje u 3D okruženju, obraćajući pažnju na 2D grafiku u funkciji dizajna modela. Sve promene 3D modela u bilo kom trenutku će biti prikazane na crtežima, a elementi dizajna napravljeni u 2D prostoru će takođe odgovarati ovim promenama.

Razmena modela putem uvoza/izvoza

Razmena modela putem uvoza/izvoza

Modeli kreirani pomoću 3D modula mogu se razmenjivati sa većinom CAD sistema, izvoziti u 3D štampače, CNC mašine i veb-bazirane preglednike. Podržani formati su:

 • STL for stereolitografiju;
 • Parasolid X_T, X_B za NX, Solid Edge, SolidWorks;
 • JT, IGES, STEP - standardni formati za razmenu;
 • SAT, C3D - ACIS i C3D fromati za modeliranje;
 • VRML za 3D grafiku na webu;
 • COLLADA za interaktivne 3D aplikacije
Granične prizme

Granične prizme

nanoCAD koristi 3D isečak da prikaže unutrašnjost modela i da izoluje delove. Svaki okvir za prikaz prostora modela može da sadrži graničnu prizmu, zapreminu u 3D prostoru van koje se elementi crteža ne prikazuju. Prizme se mogu uređivati, brisati i onemogućiti. Kada je onemogućeno, elementi izvan prizme ponovo postaju vidljivi; onesposobljene prizme se čuvaju na crtežu da bi se kasnije mogle ponovo uključiti.

Spoljne reference

Spoljne reference

nanoCAD povezuje eksterne reference unutar crteža sklopa sa delovima uskladištenim u eksternim datotekama crteža. Promene koje su uneli drugi programi za dizajn u eksternim referencama se prate i izveštavaju putem oblaćića za obaveštenja.

Alati za 3D navigaciju

Alati za 3D navigaciju

nanoCAD pruža interaktivne alate za 3D navigaciju pomoću kojih se prikazuje i kreće se po i oko 3D objektata. Korisnici imaju pristup kontrolama na ekranu da menjaju režime senčenja i rotiraju tačke gledišta u realnom vremenu. Kontrole rade brzo, čak i sa velikim BIM modelima, masivnim oblacima tačaka i složenim 3D čvrstim materijalima u jednom crtežu.

I još neke mogućnosti

Polutransparentnos pri uređivanju 3D objekata

nanoCAD čini 3D objekte polutransparentnim tokom uređivanja kako bi ih lakše videli i pozicionirali u prostoru. Vizuelni efekat je dostupan tokom komandi Move, 3dMove, Rotate and 3dRotate, Scale, Stretch, and Mirror, kao i tokom uređivanja 3D objekata pomoću hvataljki i tokom komandi koje uključuju prevlačenje i ispuštanje.

Izvori svetlosti

U prostoru modela sa vizuelnim stilovima koji podržavaju senčenje, model je osvetljen sa jednim ili dva izvora svetlosti iza posmatrača i kreće se sa tačkom gledišta, tako da su objekti uvek jasno istaknuti. Pored toga, korisnici mogu definisati prilagođene izvore svetlosti na osnovu svojstava tačaka, reflektora, web svetla i udaljenog svetla.

Formati oblaka tačaka

nanoCAD otvara, prikazuje i uređuje 3D datoteke oblaka tačaka snimljene laserskim skenerima u LAS, BIN, PTS, PTKS, PCD i KSIZ formatima.

O nama

Od svog osnivanja 2008. godine, Nanosoft se bavi aktivnim razvojom nanoCAD-a kao pristupačne i u isto vreme moćne zamene za AutoCAD.

LIMIS doo je od 2018. godine zvanični distributer nanoCAD-a za teritorije Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Crne Gore, Rumunije, Albanije i Grčke.

 

nanoCAD reseller

Kontakt

LIMIS doo
Veljka Dugoševića 89
22400 Ruma,
Srbija.
Telefon: +381 22 210 13 22
Faks: +381 22 478 514
E-mail: office@limis.rs

 
Mi koristimo kolačiće
Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Neki od njih su neophodni za rad sajta, dok nam drugi pomažu da poboljšamo ovaj sajt i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami da odlučite da li želite da dozvolite kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći da koristite sve funkcije sajta.