Mogučnosti nanoCAD 24 Platforme

Image

Korisnički interfejs

Principi rada u nanoCAD-u su dizajnirani tako da podsećaju na rad u drugim poznatim CAD sistemima (npr. AutoCAD®-u). To znači da svaki korisnik CAD-a ili ostalih alternativa, može brzo savladati nanoCAD. Komande za crtanje, komandne linije, pozicije stavki menija i ikone su prepoznatljive, tako da skoro da nema potrebe za naknadnom obukom.
Omogućen je i jednostavan način prebacivanja između izgleda sa ribonima i klasičnog CAD korisničkog interfejsa.
nanoCAD-ov uređivač vizuelnog interfejsa prilagođava skoro svaki aspekt nanoCAD-a, a podešavanja se mogu kopirati sa jedne radne stanice na drugu.

 
Direktna podrška za DWG format

Direktna podrška za DWG format

Širok spektar DWG verzija koje podržava nanoCAD (od DWG R11 do današnjeg DWG 2018) znači da se crteže možete sačuvati i ponovo koristiti bez konverzije ili gubitka podataka, kako u nanoCAD-u, tako i u drugim CAD sistemima. Da bi se obezbedio jedinstven proces obrade, nanoCAD je jedan od retkih sistema na CAD tržištu koji nudi punu podršku za DWG i sve aspekte u vezi sa njim.

 
Čuvanje nesačuvanih datoteka

Čuvanje nesačuvanih datoteka

NanoCAD-ova nova funkcija čuvanja sprečava gubitak podataka u slučajevima kada je opcija Save slučajno odbijena, kao što je kada se više datoteka zatvori u isto vreme. Drugi scenariji uključuju brisanje objekata i zatim čuvanje crteža, ili kada je mehanizam za poništavanje/ponavljanje komandi isključen. U ovim slučajevima, nova opcija Sačuvaj istoriju datoteka vraća datoteke iz privremenog skladišta.

Podrška za IFC

Podrška za IFC

nanoCAD može da uveze IFC datoteke u DWG dokument. Moguće je izvršiti brojne operacije nad uvezenim BIM objektima, kao što je sastavljanje izveštaja o modelima kreiranim u BIM-sistemima. Dodajte ovome ažurirane alate za 3D navigaciju u paralelnoj i perspektivnoj projekciji, adaptivni zum, rotaciju kamere i glave posmatrača, ubrzane performanse u zasićenim 3D modelima - i dobićete univerzalni IFC pregledač zasnovan na DWG i BIM modelima

Poređenje crteža

Poređenje crteža

nanoCAD vam omogućava da pronađete razlike između dva crteža sličnog izgleda u prostoru modela. On detektuje objekte koji su modifikovani, dodati ili uklonjeni iz crteža koji se upoređuju.

Moćan uređivač tabela

Moćan uređivač tabela

nanoCAD-ov uređivač tabela je van konkurencije sa svojim moćnim skupom alata sličnih Excel-u ili bazama podataka, zajedno sa tabelama koje je moguće ubaciti makroe i formule u ćelije.

2D/3D oblak tačaka

2D/3D oblak tačaka

nanoCAD uvozi oblake tačaka u crteže sa laserskih skenera kao što su TerraSolid (bin), ASPRS (las) i Leica (ptk i pts), kao i generičke datoteke oblaka tačaka (pcd). Dijalog za uvoz je dovoljno moćan da uveze samo regione oblaka koji su vam potrebni. Možete da kreirate i menjate oblake sa sekcijama i klipovima, kao i da podešavate parametre vizuelizacije, kao što je boja po nadmorskoj visini.

Alati za kreiranje i uređivanje 2D/3D objekata

Alati za kreiranje i uređivanje 2D/3D objekata

nanoCAD sadrži sve alate neophodne za dizajn:

  • Kreirajte i uređujte 2D i 3D objekte, tekst i elemente crteža
  • Podesite prikaz i štampanje tehničke dokumentacije
  • Kreirajte i koristite bilo koju vrstu tabele i specifikacija, a na osnovu atributa bloka
  • Podesite radno okruženje u skladu sa međunarodnim standardima
  • Pregledajte, kreirajte i uređujte 3D površinske objekte
  • Efikasno delite tehničke informacije i crteže sa projektantima koji rade u drugim CAD sistemima
  • Ubacite rasterske slike (skenirane crteže, tekst, tabele, fotografije) u projekat
Funkcija lokatora

Funkcija lokatora

Pomoću alatke Lokator interaktivno rotirate prikaz modela dok držite pritisnut taster Alt, a zatim izaberete bilo koju tačku na krugu lokatora ili izaberete jednu od četiri označene tačke da biste rotirali prikaz za 90◦. Strelica pokazuje na novu pozicija rotacije prikaza.

Otvoren API

Otvoren API

nanoCAD nudi API za razvoj aplikacija i dodataka trećih strana. Dobro izgrađena arhitektura našeg API-ja vam omogućava da kreirate aplikacije bilo koje složenosti u .NET i C++. Za brzo pisanje uslužnih programa i malih aplikacija, programeri mogu da koriste ugrađeni uređivač skripti sa skriptama zasnovanim na ActiveX automatizaciji (JS, VBS itd), kao i za LISP sa DCL jezikom za kontrolu dijaloga. Pristup nanoCAD Developer klubu je besplatan.

Komanda za transparentnost

Komanda za transparentnost

Nova komanda Transparenci menja transparentnost pozadinskih piksela u rasterskim slikama. Pristupite ovoj j komandi preko grupe za vizuelizaciju trake, menija Raster ili trake sa alatkama Raster.

Asocijativni elementi

Asocijativni elementi

Za asocijativne kote i multileadere kreirane u drugim CAD sistemima, asocijativnost sa objektima sostaje očuvana u nanoCAD-u. Asocijativne veze sa kotama mogu se prekinuti pomeranjem gripova kotnih linija.

Alat za skriptove

Alat za skriptove

nanoCAD-ov mehanizam za skriptovanje omogućava svakodnevnim korisnicima da automatizuju rutinske zadatke. Možete da pišete makroe koristeći Visual Basic Script, Java Script i druge jezike za skriptovanje koje podržava Microsoft Windovs, kao i da koristite ugrađeni LISP interpreter.

I još neke mogućnosti

Automatizacija štampanja

nanoCAD vam omogućava da podesite višestruke oblasti štampanja i skupove više stranica, što je korisno za štampanje velikih crteža na štampačima malog formata. Komanda Batch Plot kreira i štampa skupove crteža bez potrebe da sami podešavate proces štampanja.

Napredna UNDO/REDO komanda

nanoCAD se sada kreće napred i nazad kroz izolovane i neizolovane objekte, utičući na standardni mehanizam Undo/Redo.

Napredne spoljne reference

nanoCAD ima poboljšavan panel External Reference tako da spoljne reference mogu da se učitavaju i uklanjaju, da budu vezane za trenutni crtež i da izveštava o ažuriranjima napravljenim u XREF datotekama – sve bez potrebe za ponovnim učitavanjem trenutnog crteža. Redizajnirani panel takođe potpuno uklanja eksterne reference koje su umetnute u trenutni crtež, zajedno sa svim njima povezanim podacima.

Napredno grupisanje

nanoCAD-ov alat za grupisanje objekata je prerađen. Njegove funkcije se dodaju u kontekstni meni (desni klik na crtežu), prikazuju se kao pojedinačne komande u odeljku Grupa na traci (nalazi se na kartici Glavna) i na traci sa alatkama Grupa.

Relociranje bazne tačke bloka

nanoCAD može da promeni položaj baznih tačaka u definicijama blokova. Osnovna tačka odgovara lokaciji hvataljki na tačkama umetanja referenci bloka.

Novi načini kreiranja i izmene geometrije objekata

nanoCAD sada crta lukove (uključujući i eliptične) u pravcu kretanja kursora. Krugovi se mogu nacrtati tangentno na tri druga objekta. Elipse i zatvorene polilinije se mogu prekinuti biranjem dve tačke. Otvoreni objekti se mogu izdužiti u oba smera. Tačke uklapanja SPLINE objekata sada se mogu uređivati tako što ćete držati pritisnut taster Ctrl.

O nama

Od svog osnivanja 2008. godine, Nanosoft se bavi aktivnim razvojom nanoCAD-a kao pristupačne i u isto vreme moćne zamene za AutoCAD.

LIMIS doo je od 2018. godine zvanični distributer nanoCAD-a za teritorije Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Crne Gore, Rumunije, Albanije i Grčke.

 

nanoCAD reseller

Kontakt

LIMIS doo
Veljka Dugoševića 89
22400 Ruma,
Srbija.
Telefon: +381 22 210 13 22
Faks: +381 22 478 514
E-mail: office@limis.rs

 
Mi koristimo kolačiće
Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Neki od njih su neophodni za rad sajta, dok nam drugi pomažu da poboljšamo ovaj sajt i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami da odlučite da li želite da dozvolite kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći da koristite sve funkcije sajta.